8.11.2019

Warsztaty kulinarne

W dniach 7 i 8 listopada w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania uczniowie klas 0 – 3 uczestniczyli w warsztatach kulinarnych.
Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków oraz informowanie o konsekwencjach złej diety. Podczas spotkania uczestnicy poszerzyli swoją wiedzę dotyczącą prawidłowego żywienia, przypomnieli sobie również zasady kulturalnego zachowania przy stole oraz wykonali po dwa desery w specjalnych słoiczkach ze zdrowymi dodatkami: owocami, bakaliami, jogurtami, granolami itp. Własnoręcznie przyrządzanie deseru sprawiło dzieciom ogromną frajdę i satysfakcję. Nic tak nie smakuje jak samodzielnie przygotowane danie. Nagle okazało się, że zdrowe jedzenie może być smaczne! Zajęcia odbyły się w miłej i przyjemnej atmosferze.

Zapraszamy do galerii